Hatha yoga

De klassieke Hatha yoga was een belangrijk onderdeel van mijn eigen opleiding en het is ook de vorm yoga die ik nu geef.

Met alleen al het fysieke aspect van yoga, het beoefenen van de verschillende lichaamshoudingen, merk je al gauw positief effect. Je bevorderd namelijk de doorbloeding van je spieren en organen en de afvoer van afvalstoffen uit je lichaam. Mentaal brengt het je meer rust, leer je beter naar je lichaam luisteren en leer je je fysieke mogelijkheden en grenzen kennen. Wie met enige regelmaat en respect voor het eigen lichaam oefent zal merken leniger, flexibeler en sterker te worden.

De lessen die ik geef zijn voor iedereen toegankelijk. Of je nu wel of niet bekend bent met yoga of je een lenig lichaam hebt of niet; ik vind het belangrijk dat je er plezier aan beleeft en zult ontdekken wat yoga voor jou kan betekenen!

Ben je nieuwsgierig naar de yogafilosofie of wil je meer weten over de yogavorm die ik geef? Dan kun je mij hier altijd naar vragen. Ik geef in kleine, meestal gemengde groepen les. Je bent welkom voor een proefles, zodat je zelf kunt ervaren of mijn manier van lesgeven bij jou past.  

De yogales

De les begint met een korte meditatie, zo kom je tot rust en neemt de aandacht voor jezelf toe. Dan volgen er diverse zittende, staande en liggende houdingen, die zowel dynamisch als statisch worden uitgevoerd. Ademhalingstechniek is een belangrijk onderdeel van de les. Elke les wordt afgesloten met een fijne ontspanning.