Hatha Yoga

Hatha yoga bij YogaJorinde

De klassieke Hatha yoga was een belangrijk onderdeel van mijn eigen opleiding en het is ook de vorm yoga die ik nu geef. Bij deze vorm van yoga staat het leren luisteren naar je lichaam voorop. Doen wat goed voelt en niets forceren. Je hoeft niet te presteren. Door met aandacht je mogelijkheden leren kennen en respecteren kom je meer in balans.

De les begint met een korte meditatie, zo komt het denken tot rust en neemt de aandacht voor jezelf toe. Dan volgen er verschillende zittende, staande en liggende houdingen, die zowel dynamisch als statisch worden uitgevoerd. Je oefent binnen je eigen mogelijkheden. Je kunt een houding altijd aanpassen als dat beter voelt.

 

Met de adem ondersteun je de uitvoering van de houdingen. Het is daarbij belangrijk dat je goed in- en uitademt. Tijdens de les leer je de volledige longinhoud gebruiken met de yoga adem. Met een goed gebruik van de adem creeër je ruimte in het lichaam om spanning los te laten. De spieren zullen zich langzaam verlengen. De flexibiliteit en beweeglijkheid van het lichaam neemt toe.

Elke les wordt afgesloten met een fijne eindontspanning voor een diepere ervaring van de les op je lichaam en op je geest.

Ben je nieuwsgierig naar de yogafilosofie of wil je meer weten over de yogavorm die ik geef? Dan kun je mij hier altijd naar vragen.

Voor iedereen

De lessen die ik geef zijn voor iedereen toegankelijk. Of je nu wel of niet bekend bent met yoga of je een lenig lichaam hebt of niet.

 

Ik vind het belangrijk dat je er plezier aan beleeft en zelf zult ontdekken wat yoga voor jou kan betekenen.

Zelf een keer ervaren? Meld je aan voor een gratis proefles.

YogaJorinde

In je eigen tempo je fysieke mogelijkheden en grenzen leren (her)kennen. In een groep, online of 1op1 met mij. Binnenkort ook thuis on demand (video's).

Volg mij

  • Facebook - White Circle

© 2020 YogaJorinde, K.v.K nr.: 76986357